T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sınav Analiz Programı

Öğretmenlerimizin derslerindeki öğrenci başarı durumlarını incelemeleri ve analizlerini yapmaları amacıyla geliştirilen sınav analiz programı kullanımınıza sunulmuştur. Program Excel üzerinden çalışmakta olup Microsoft Office Excel'in kurulu olduğu tüm bilgisayarlarda kullanılabilir. Program açıldığında ayrı ayrı olarak öğretmen, sınıf, şube, ders, öğrenci belirlemeleri yapılarak not girişleri yapıldığında analiz sonuçları otomatik olarak oluşturulmaktadır. Oluşturulan analiz rahatlıkla çıktı alınarak arşivlenebilmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 45.maddesinin 1.fıkrasının C bendine göre sınav analizi yapmak zorunludur. İlgili maddede; "Öğretmenin/öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm dersler ile güzel sanatlar ve spor liselerinde bireysel veya grup olarak okutulan derslerin yazılı ve uygulamalı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından değerlendirilerek konu ve kazanım eksikliği giderilir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından, yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulanan alanlar hariç, işletmelerde mesleki eğitime öğrenci gönderilen sınıflarda ve mesleki eğitim merkezlerinde ortak sınav yapılmaz." şeklinde ifade edildiği için tüm öğretmenler şube bazlı sınav analizi yapmalıdır. 

Sınav analiz programını indirmek için lütfen tıklayınız: meb_iys_dosyalar/19/01/138819/dosyalar/2022_11/16134423_SinavAnalizProgrami.rar

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2022 - Güncelleme: 16.11.2022 15:10 - Görüntülenme: 444
Kaynak: https://hasanakelanadolulisesi.meb.k12.tr/icerikler/sinavanalizprogramiguncellendi_12109154.html
  Beğen | 0  kişi beğendi